De meest gestelde vragen over de vermissing in Haaksbergen

woensdag 2 augustus 2017

Haaksbergen - De afgelopen dagen is het veel in het nieuws geweest, de vermissing van drie mensen uit Haaksbergen. Gisteren konden we melden dat twee van de vermiste personen niet langer vermist zijn. De 21-jarige Joey is nog wel vermist. Hij vertrok naar Turkije en is niet meer teruggekomen.

Ons oorspronkelijke bericht over de vermissing is hier te vinden. Er leven nog steeds veel vragen. Wij kunnen lang niet overal antwoord op geven, omdat het onderzoek in Turkije door de Turkse politie gedaan wordt. Toch willen we proberen zo goed mogelijk op alle vragen in te gaan. 

 

In hoeverre en waarom is het een strafrechtelijk onderzoek?

Vanuit Nederland is het drietal gezamenlijk in een voertuig vertrokken naar Turkije. Naar aanleiding van de aangiften van vermissing is een strafrechtelijk onderzoek gestart.

Het feit dat ze in Turkije vermist raakten, maakt dat ook de Turkse politie een onderzoek is gestart. De Nederlandse politie heeft niet de bevoegdheid om onderzoeken te leiden die in het buitenland zijn gepleegd. Op dit moment probeert de politie uit te sluiten dat er een misdrijf is gepleegd op Nederlands grondgebied. Verder heeft de politie contacten met de familie van Joey om hen zo goed mogelijk te informeren. Ook zijn er liaisons van de Nederlandse politie actief in Turkije. Zij zorgen voor een snelle informatie-uitwisseling. 

Is het busje waarmee het stel reisde aangetroffen in Turkije?

Dit een kwestie voor de Turkse politie. 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haaksbergen | 112 alarmeringen Haaksbergen | Goedkoop Tanken in Haaksbergen | Supermarkten in Haaksbergen | Weerbericht Haaksbergen