Hennepkwekerij ontruimd

vrijdag 29 januari 2016

Haaksbergen - Op donderdag 28 januari werd in Haaksbergen een hennepkwekerij aangetroffen en ontruimd.

Maandag 28 januari werd naar aanleiding van een anonieme tip via M. een hennepkwekerij aan de Enschedesestraat in Haaksbergen ontruimd.

In een pand werden ruim 230 hennepplanten aangetroffen. De planten en de benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Ook werd een personenauto in beslag genomen. Drie Enscheeƫrs (25, 25, 28 jaar) werden aangehouden en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Proces-verbaal is opgemaakt.

Ontnemingsvordering wederrechtelijk verkregen voordeel

Indien bij een hennepkwekerij aanwijzingen worden gevonden dat eerder is geoogst en er dus financieel voordeel is behaald, kan de officier van justitie een ontnemingsvordering indienen bij de rechter. In deze vordering wordt de rechter verzocht te bepalen dat het financiƫle voordeel, dat de verdachte volgens de officier van justitie heeft behaald, door de verdachte wordt terugbetaald aan de staat.

Zeg nee tegen hennepteelt!

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Wanneer er brand ontstaat, is de eigenaar van het pand niet verzekerd. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

(2016046670)

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haaksbergen | 112 alarmeringen Haaksbergen | Goedkoop Tanken in Haaksbergen | Supermarkten in Haaksbergen | Weerbericht Haaksbergen