Controledag in Enschede en Haaksbergen

woensdag 13 mei 2009

Dinsdag 12 mei heeft er weer een controledag in Enschede plaatsgevonden onder de naam Zuidwestenwind . Dit keer werd er naast een aantal controles in Enschede, ook een verkeerscontrole in Haaksbergen uitgevoerd en werd er naast diverse afdelingen van de politie ook weer deelgenomen door de belastingdienst.
Tussen 07.00 uur en omstreeks 22.00 uur werden er op diverse plaatsen in voornamelijk Enschede Zuid en Enschede West meerdere controles uitgevoerd. In het kader van verkeerscontroles werden in totaal 146 processen-verbaal uitgeschreven voor de meest uiteenlopende zaken, zoals parkeerovertredingen, het rijden zonder gordel, het niet handsfree bellen, gladde banden onder de auto, niet verzekerd zijn en diverse technische gebreken aan voertuigen. Opvallend was dat bij de controle in Haaksbergen, waar 60 voertuigen werden gecontroleerd, geen enkele overtreding werd geconstateerd. Wel werd daar een 34-jarige Enschedeer aangehouden die nog een gevangenisstraf had openstaan van 50 dagen en boetes met een totaal bedrag van ruim 740 euro of 21 dagen vervangende hechtenis. Hij is aangehouden en opgesloten. Ook tijdens de andere verkeerscontroles werd een controle uitgevoerd op het mogelijk nog openstaan van niet betaalde boetes of gevangenisstraf die nog niet is uitgezeten. Hierbij zijn nog drie personen aangehouden die de vervangende hechtenis van openstaande boetes niet konden betalen of nog een gevangenisstraf hadden openstaan. Een 48- jarige Enschedeer is opgesloten om nog 14 dagen gevangenisstraf uit te zitten. De andere twee, Enschedeers van 26 en 37 jaar, zijn opgesloten voor een vervangende hechtenis van respectievelijk 3 en 8 dagen omdat ze de openstaande boetes niet konden betalen. Gedurende de actiedag kwamen bovendien nog vier personen aan het bureau die hun openstaande boetes kwamen voldoen. Zij wilden niet het risico lopen om op straat gecontroleerd te worden. Naast de politie deed ook de belastingdienst mee aan deze controledag en ook zij hebben op de diverse controleplaatsen meerdere processen-verbaal opgemaakt tegen personen die nog een schuld hadden bij de belastingdienst. In totaal gaat het hierbij om 59 gevallen met een totale schuld van 304.000 euro. Hiervan is 2800 euro ter plaatse ge nd en is in totaal op 42 voertuigen beslag gelegd. Elf van deze voertuigen zijn direct door de belastingdienst in beslag genomen en afgevoerd. Gedurende de dag zijn bovendien een vijftal plekken gecontroleerd op de aanwezigheid van een mogelijke hennepkwekerij. In alle vijf de gevallen werd een in werking zijnde kwekerij aangetroffen. Aan de Weegschaalstraat eentje met 69 planten, aan de Lonnekerbrugstraat een met 650 planten, in een pand aan de Van Heydenstraat werden 79 planten gevonden, aan de Kolibrievlinder 209 planten en aan de Geessinkbrink 293. Alle planten met bijbehorende apparatuur is in beslag genomen en is of wordt vernietigd. In het pand aan de Lonnekerbrugstraat werd bovendien geconstateerd dat water en stroom illegaal werden afgetapt. Tegen alle eigenaren wordt proces-verbaal opgemaakt.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Haaksbergen | 112 alarmeringen Haaksbergen | Goedkoop Tanken in Haaksbergen | Supermarkten in Haaksbergen | Weerbericht Haaksbergen